MPU 2163: Mencapai keputusan yang cemerlang dalam pelajaran adalah pencapaian yang diidam-idamkan oleh semua yang bergelar pelajar: Pengajian Malaysia Essay, IIU, Malaysia

School

INTI International University (IIU)

*We aren't endorsed by this school

Assignment Type

Individual Assignment

Subject

MPU 2163: Pengajian Malaysia

Uploaded by Malaysia Assignment Help

Date

18/06/2022

Mencapai keputusan yang cemerlang dalam pelajaran adalah pencapaian yang diidam-idamkan oleh semua yang bergelar pelajar. Lebih membanggakan lagi apabila pencapaian cemerlang diukir di luar negara, ia membuktikan pelajar Malaysia juga setanding di peringkat antarabangsa.

Baru-baru ini pelajar Malaysia, Irdina Shahriman, 24, melakar kejayaan hebat apabila muncul berada di tempat pertama dalam kalangan hampir 10,000 pelajar di Virginia Tech (VT), Amerika Syarikat.

1. Irdina adalah pelajar Program Pertukaran Sarjana Muda Amerika (ADTP) Yayasan Tenaga Nasional meraih Kelas Pertama (CGPA 4.0) Sarjana Muda Kejuruteraan Kuasa Elektrik Pengkhususan Tenaga dan Sistem Kuasa Elektronik.
2. Anak muda dari Subang jaya, Selangor itu dianugerahkan pingat Phi Kappa Phi untuk Kolej Kejuruteraan iaitu anugerah yang diberikan kepada graduan senior dengan pencapaian akademik tertinggi.
3. VT ialah universiti penyelidikan yang menduduki tempat ke-75 di AS dan antara 100 teratas dalam lapan mata pelajaran.
4. Irdina yang telah menamatkan pelajaran pada Disember lalu tersenarai dalam Senarai Dekan untuk semua semester dengan pencapaian akademik cemerlang GPA 4.0
5. Dia malah meraih ranking pertama di VT, kolej dan bidang pengkususan bagi tahun akademik 2019-2020 dan 2018-2019
6. Irdina bukan sahaja cemerlang akademik, malah turt aktif dalam aktiviti luar. pernah memegang jawatan Naib Presiden Persatuan Pelajar Malaysia, Virginia Tech.

Stuck in This Assignment? Deadlines Are Near?

Get Help By Expert

Answer

UP TO 15 % DISCOUNT

Instant Paper Writing Services by Native Malaysia Writers

Plagiarism Free Solutions
100% Original Work
24*7 Online Assistance
Native PhD Experts
Hire a Writer Now
Convincing Features
Plagiarism Free Report
On-Time Delivery
Native Writers
A+ Quality
100% Confidential
24*7 Online Assistance

Get these features included in Your Assignment

Get Assistance for Assignments, online Exam, and Projects Writing